Είναι για τους εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ σημαντική έως και καθοριστική η αποψινή βραδιά, και με σχέση με τα αποτελέσματα στην πρεμιέρα του θεσμού και με βάση τους αποψινούς τους αντιπάλους.
Βεβαίως, για να είμαστε τελείως δίκαιοι για ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, για άλλη μια φορά όχι μόνο δεν είναι στην πλευρά του φαβορί, αλλά είναι καθαρά αουτσάιντερ.
Όμως επειδή η προϊστορία, στα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, πολλές φορές απέδειξε ότι εκπρόσωποί μας ανέτρεψαν τα λογικά προγνωστικά, αναμένουμε ότι και απόψε μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και να κάνουν τουλάχιστον ντέρμπι τις αναμετρήσεις.
Υπό αυτήν την έννοια, θεωρώ ότι η έκβαση των αποψινών αγώνων θα κρίνει σε μεγάλα ποσοστά την πορεία που θα έχουν στους ομίλους οι δυο μας ομάδες.
Όταν έγινε γνωστή η κλήρωση των ομίλων του θεσμού, σχεδόν όλοι δεν έχρισαν φαβορί για πρόκριση ούτε πρωταθλητές ούτε και κυπελλούχους, παρά μόνο γινόταν αναφορά για αξιοπρεπή εκπροσώπηση και ό,τι ήθελε προκύψει.
Το ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ βαθμολογικά και του Απόλλωνα αγωνιστικά άλλαξαν κάπως την εικόνα που επικρατούσε προ της έναρξης των υποχρεώσεών τους, γι' αυτό και αναφέρομαι πλέον στη δεύτερη στροφή, την οποία και χαρακτηρίζω έως και καθοριστική.
Ό,τι πάρουν απόψε από πλευράς συγκομιδής βαθμών οι ομάδες μας και θα αποτελέσει επιτυχία και κυρίως βάση για να προχωρήσουν πάρα πέρα, με σαφώς καλύτερες προοπτικές.
Η Άιντραχτ δεν θέλει συστάσεις. Είναι από τις καλές ομάδες ενός εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, ενώ η Λεγκια είναι παραδοσιακά στους κορυφαίους της Πολωνίας, όμως χάνει για απόψε το πλεονέκτημα της έδρας, εξαιτίας του κεκλεισμένων των θυρών που θα δώσει, μετά τη γνωστή τιμωρία που της υπεβλήθη.
Ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ είδε κατάματα παρόμοιου βεληνεκούς, ίσως και ανώτερους αντιπάλους, όμως πάντα τα κατάφερνε γιατί παρουσιαζόταν πανέτοιμος αγωνιστικά, αλλά και στον τομεα της ψυχολογίας.
Για να έχει ελπίδες αρκετές απόψε κόντρα στους Γερμανούς θα πρέπει να φορέσει το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι και ταυτόχρονα όσοι θα βρεθούν στο γήπεδο να έχουν και υπομονή και επιμονή, στοιχεία απαραίτητα για να επιτευχθεί μια νέα υπέρβαση.
Από την άλλη ο Απόλλων, χωρίς την πίεση της ατμόσφαιρας που θα δημιουργούσαν οι Πολωνοί στο γήπεδο, πρέπει να θυμηθεί τα πολύ καλά διαστήματα που είχε και κόντρα στην Τραπεζούντα αλλά και απέναντι στη Νις της Γαλλίας.
Και στην περίπτωση των κυπελλούχων θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή και κυρίως πίστη για το θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Βαρσοβία.
Αν όλα απόψε πάνε κατ' ευχήν, τότε για τον μεν ΑΠΟΕΛ θα είναι η εξαργύρωση της προσπάθειας μέσα στο Ισραήλ, με τον πολύτιμο βαθμό που τσίμπησε και για τον Απόλλωνα θα είναι η αρχή για να ξαναμπεί με αξιώσεις σε πορεία που τουλάχιστον θα κάνει ντέρμπι την τελική κατάληξη που θα έχει ο βαθμολογικός πίνακας.
Κάθε επιτυχία και στους δυο, και μακάρι αύριο να αναφερόμαστε σε νέες υπερβάσεις αλλά και για νέες προοπτικές.