Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε ένα εκτελεστικό στέλεχος της Μόργκαν Στάνλεϋ στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, καθώς η αναταραχή στη νομισματική αρχή βαθαίνει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Μουσταφά Ντούμαν, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Μόργκαν Στάνλεϋ στην Τουρκία, διορίστηκε αναπληρωτής κυβερνήτης νωρίς την Τρίτη, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκίας.

Ο Ντούμαν εντάσσεται στην τουρκική κεντρική τράπεζα μια σχεδόν εβδομάδα μετά την απόλυση του τρίτου Διοικητή της Τράπεζας από τον Τούρκο πρόεδρο σε λιγότερο από δύο χρόνια με απόφαση που συγκλόνισε τους επενδυτές και οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση της τουρκικής λίρας. Ως αναπληρωτής Διοικητής, ο Ντούμαν θα είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας που καθορίζει το κόστος δανεισμού της χώρας.

Ο Ντούμαν αντικατέστησε τον Μουράτ Τσετινκαγιά, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Borsa Istanbul που υπηρετούσε ως αναπληρωτής κυβερνήτης στην τράπεζα από τον Αύγουστο του 2019.