Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter μπορεί και να δίνει μία άλλη εικόνα όσων έγιναν στο Καπιτώλιο και σόκαραν όλο τον κόσμο την 6η Ιανουαρίου 2021. 

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το πώς ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια σε όλο τον κόσμο, μπόρεσε να αποτελέσει εύκολη... λεία σε κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτές-υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν και έφτασαν ακόμα και μέσα σε γραφεία Γερουσιαστών στο Καπιτώλιο.

Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter μπορεί και να δίνει μία εικόνα όσων έγιναν στο Καπιτώλιο και σόκαραν όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ: Καπιτώλιο: Ποιος είναι ο viral «Βίκινγκ» εισβολέας (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί που φύλαγαν μία από τις εισόδου στο Καπιτώλιο έκαναν στην άκρη, δείχνοντας τον δρόμο στους οπαδούς του Τραμπ.

Ο Τέρανς Γκάινερ (Terrance Gainer) δήλωσε στο CNBC ότι μετά τα όσα έγιναν περιμένει κάποιος να λογοδοτήσει. «Η υπηρεσία επιβολής του νόμου απέτυχε να εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στους ένοπλους ταραξίες να παραβιάσουν το κτίριο για να διακόψουν την πιστοποίηση των προεδρικών εκλογών» ανέφερε . «Αν ήμουν εγώ υπέυθυνός για την φύλαξη του Καπιτωλίου θα άξιζα να απολυθώ», είπε. «Ένιωσα τόση αμηχανία και ντροπή με όσα ειδα να συμβένουν στον όροφο της Βουλής και της Γερουσίας».

Δείτε εδώ: Ουάσινγκτον: Τέσσερις νεκροί κατά την έφοδο στο Καπιτώλιο - Χειροπέδες σε 52

Ωστόσο σε ερώτηση που του έγινε από το δημοσιογράφο για το εάν θα πρέπει να απολυθεί ο σημερινός αρχηγός δεν έδωσε σαφής απάντηση, εξηγώντας οτι πρώτα θα πρέπει να μάθουν πως ακριβώς μπήκαν οι διαδηλωτές στο Καπιτώλιο και τέτοιες πληροφορίες για την ώρα δεν είναι γνωστές.

Με πληροφορίες από protothema.gr/ethnos.gr