Με την έναρξη του νέου έτους 2021, η Αίγυπτος σκληραίνει τη στάση της αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, επιβάλλοντας νέα πρόστιμα που θα ισχύουν από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. 

 


Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλλεται άμεσο πρόστιμο 50 αιγυπτιακών λιρών (κάτι λιγότερο από 3 ευρώ), από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, σε όσους δεν φορούν τις προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Επίσης, ο Οργανισμός του Μετρό του Καΐρου ανακοίνωσε προχθές ότι επίσης από την ερχόμενη Κυριακή θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δε θα φορούν μάσκες όταν εισέρχονται στους σταθμούς του μετρό. 

Παράλληλα, αποφασίζεται η διαδικτυακή διδασκαλία στα αιγυπτιακά σχολεία, από τις 2 Ιανουαρίου, λόγω των φόβων εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Παράλληλα, αναβάλλονται οι πανεπιστημιακές εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου για μετά τις χειμερινές διακοπές, δηλαδή για το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου, ένα μέτρο προς το συμφέρον της υγείας και της ασφάλειας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, των στελεχών των σχολών και των διδασκόντων καθηγητών. 
 
Η Αίγυπτος κατέγραψε χθες, τελευταία ημέρα του 2020, 1.418 νέες περιπτώσεις μολύνσεων από κορωνοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους στα 138.062 άτομα, αλλά και  55 νέους θανάτους από επιπλοκές του θανατηφόρου ιού, με τα θύματα συνολικά να ανέρχονται στους 7.631 νεκρούς. 
 
Αιγύπτιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα κρούσματα αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το τέλος του μηνός Ιανουαρίου, όπου και πιθανόν να φτάσει στο αποκορύφωμά του το δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19 στη Χώρα του Νείλου.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ