Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τουρκικό σεισμογραγικό Oruc Reis.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας πως εάν το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis δεχθεί επίθεση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο υπαίτιος θα πληρώσει βαρύ τίμημα. 

«Είπαμε, αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σήμερα λάβατε την πρώτη απάντηση» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ωστόσο δεν προχώρησε σε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με ποια ήταν η απάντηση στην οποία αναφέρθηκε.

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το σεισμογραφικό

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Πέμπτη, το τουρκικό σεισμογραφικό μπήκε εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως είχε διαφανεί από τις πρωινές ώρες, οπότε και είχε κάνει στροφή 180 μοιρών.

Συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ΓΕΕΘΑ θεωρούσε την εν λόγω κίνηση αναμενόμενη.

Στο Μαξίμου, την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο αντίστοιχα, αλλά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Πηγή: Sputnik