«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη», σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τα οποία «έβγαλε» από το μεσημέρι της Τρίτης στο Αιγαίο ο Ερντογάν, μερικές ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Navtex, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τα τουρκικά πλοία που απέπλευσαν χθες από τα λιμάνια της Τουρκίας, άλλαξαν ρότα και κατευθύνονται σταδιακά προς τις τουρκικές ακτές.

Εξάλλου, sύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IHA, τρεις φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στα ανοιχτά του Κας απέναντι από το Καστελόριζο, αναφέρει η ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Οι τρεις φρεγάτες έφτασαν στο Κας το πρωί την ώρα που το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Ορούτς Ρέις βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.

Το κρατικό κανάλι TRT αναφέρει, πάντως, ότι δύο φρεγάτες είναι δίπλα από το Ορούτς Ρέις για να το προστατεύουν.

Διαβάστε επίσης:

Πού βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο τουρκικές αντι- NAVTEX κατά Ελλάδας-Κύπρου – «Παράνομη η NAVTEX Ελλάδας»