Επιχειρηματίας με κυπριακό διαβατήριο έλαβε άδεια να μην μπει σε καραντίνα με την άφιξη του στο Ισραήλ, ώστε να συμμετάσχει σε πάρτι, αναφέρει δημοσίευμα της Ynetnews.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται ο επιχειρηματίας πήρε εξαίρεση από την καραντίνα από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, Δρ. Itamar Grotto, όταν ο γενικός διευθυντής, Moshe Bar-Siman-Tov είχε απορρίψει το αίτημά του.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα ο επιχειρηματίας είχε φέρει ως δικαιολογία ότι ταξίδευε από Κύπρο, η οποία θεωρείται ασφαλής χώρα, ενώ είχε κολλήσει τον ιό πριν από δύο μήνες στο Λονδίνο και είχε αναρρώσει.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε στείλει στον Grotto τα αποτελέσματα των αιματολογικών του εξετάσεων μαζί με διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού πριν ταξιδέψει με το ιδιωτικό του τζετ από την Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα.

Με την άφιξή του, σύμφωνα πάντα με την Ynetnews, πήγε σε ένα πολυτελές πάρτι στο Τελ Αβίβ, το οποίο είχε πολύ περισσότερο κόσμο απ όσο επιτρέπουν οι Αρχές του Ισραήλ.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία πάντως υποστήριξαν ότι μπήκε νόμιμα στο Ισραήλ και σύμφωνα με τους κανόνες δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν ήταν ο μόνο που πήρε εξαίρεση από την καραντίνα, αλλά δόθηκαν αντίστοιχες εξαιρέσεις σε διάσημους και επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης:

Περδίος: Μας ανησυχεί η μετακίνηση Ισραήλ στην Κατηγορία Β'