Οι Ευρωπαίοι με τις αποφάσεις τους προστάτευσαν καλύτερα τις οικονομίες τους από την πανδημία του κορωνοϊού από τους Αμερικανούς ομολόγους τους, υποστηρίζει ο βραβευμένος με Νόμπελ Κύπριος Οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος, καθηγητής στο London School of Economics (LSE), ανέφερε στο CNBC ότι η στρατηγική των Ευρωπαίων στην πρόληψη της απώλειας εισοδήματος θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ενδεχόμενη οικονομική ανάκαμψη.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή προσέγγιση θα βοηθήσει περισσότερο την οικονομία επειδή κρατάει κοντά τους εργαζόμενους με τους εργοδότες και αυτό θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη επανάκαμψη όταν φτάσει η ώρα.
«Δεν έχεις τους εργαζόμενους να κάνουν άλλα πράγματα, χάνοντας τις δεξιότητές τους που θα πρέπει στη συνέχεια να επιστρέψουν και να μάθουν ξανά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι εστιάζοντας στην προστασία των μέσων διαβίωσης, οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα ενισχύσουν, σε κάποιο βαθμό, το ηθικό στην αγορά εργασίας - κάτι που θα συμβάλει στην έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης.
«Εάν, παρά όλα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας με αυτήν την πανδημία, έχετε ακόμα τη δουλειά σας και οι εργοδότες έχουν μείνει σε επαφή ακόμη και αν δεν μπορείτε να πάτε στο γραφείο, αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα όταν έρθει η ανάκαμψη», είπε.
«Πρέπει λοιπόν να πω ότι η ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι αυτή που σίγουρα θα είχα επιλέξει».
Διαβάστε επίσης:
Καραγιάννης: Οι γάμοι, το εμβόλιο κατά φυματίωσης και οι σχολές χορού
Επιδημιολόγος ΗΠΑ: Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πραγματικά «Η Μεγάλη»
Διάγγελμα ΠτΔ-Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και οικονομίας