Η Κίνα δημιούργησε μια μικρή ταινία animation με τίτλο “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιός” (Once upon a virus), με την οποία διακωμωδεί την αμερικανική αντίδραση στην επιδημία του κορονοϊού χρησιμοποιώντας δύο φιγούρες Lego για να αναπαραστήσει τις δύο χώρες.
Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων για την προέλευση του κορονοϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν στο τέλος του 2019 και έχει εξελιχθεί σε πανδημία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σίγουρος ότι ο ιός SARS-CoV-2 προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, όμως αρνήθηκε να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.
Στην ταινία animation, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ανοίγει η αυλαία για να αποκαλυφθεί μια σκηνή στην οποία βρίσκονται δύο φιγούρες Lego, ένας Κινέζος μαχητής που φορά μάσκα και το Άγαλμα της Ελευθερίας.
“Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό”, λέει ο μαχητής.
“Ε, και;”, απαντά το Άγαλμα της Ελευθερίας. “Είναι απλώς μια γρίπη”.
Καθώς ο μαχητής εκδίδει προειδοποιήσεις για τον ιό και απαριθμεί τις βασικές ημερομηνίες στην εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας απαντά με απαξίωση, όπως έκανε αρχικά και ο Τραμπ στις συνεντεύξεις Τύπου όταν υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της ασθένειας.
“Ακούτε τι λέτε;”, ρωτά ο μαχητής καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας αρχίζει να γίνεται κόκκινο από τον πυρετό και του βάζουν ορό.
“Έχουμε πάντα δίκιο, αν και αντιφάσκουμε”, απαντά αυτό.
“Αυτό αγαπώ σε εσάς τους Αμερικάνους, τη συνέπειά σας”, λέει ο μαχητής.
Από τις 29 Απριλίου, όταν αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Xinhua, το βίντεο έχει περισσότερα από 960.000 views, ενώ το έχουν αναρτήσει στο Twitter και Κινέζοι διπλωμάτες.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι παραπλάνησε την παγκόσμια κοινότητα για τη σοβαρότητα της επιδημίας, ενώ υπάρχουν διάφορες εκκλήσεις για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε ακόμη:
Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς: 31 ασθενείς στο ΤΑΕΠ το τελευταίο τριήμερο
Κορωνοϊός/ΗΠΑ: 1.450 θάνατοι σε 24 ώρες
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ