Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν παρέστη σε τελετή, εν μέσω φημών για την υγεία του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση προχωρά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εν μέσω των φημών για την κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρευρέθη σε δημόσια εκδήλωση στη βιομηχανική πόλη της Σουντσόν.

Επικαλούμενη αναφορά του κρατικού πρακτορείου Chosun Central Broadcasting, το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap ανέφερε νωρίς το πρωί του Σαββάτου πως, την Πέμπτη ο Βορειοκορεάτης ηγέτης παραβρέθηκε στην τελετή για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός εργοστασίου λιπασμάτων στην Σουντσόν, μια βιομηχανική πόλη 300.000 περίπου κατοίκων, βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

«Η τελετή για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Εργοστασίου Λιπασμάτων Σουντσόν, το οποίο αποτελεί μία από τις βασικότερες παραγωγικές βάσεις λιπασμάτων, πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου, ημέρα η οποία είναι και η διεθνής εορτή για τους εργάτες όλου του κόσμου» ανέφερε το βορειοκορεάτικο πρακτορείο, σύμφωνα με το Yonhap.

«Το κόμμα μας, ο Ανώτατος Διοιηκητής της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και σύντροφος, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο επικεφαλής ηγέτης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, παρέστη στην τελετή ολοκλήρωσης» σημειώνεται στην αναφορά.

Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ για την εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συζητήσει το θέμα.

Πηγή: Sputnik