Στο έλεος του κορωνοϊού βρίσκεται ο πλανήτης, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 47.000 σε 205 χώρες και τα κρούσματα να πλησιάζουν τις 950.000. 195 χιλιάδες άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν.

 

Ο αριθμός των νεκρών υπερδιπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα.

Στην Ευρώπη, η Ιταλία μετρά 13.000 νεκρούς, η Ισπανία 9.000 και η Γαλλία 4.000. Στη Γερμανία ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στις 78.000 και των θυμάτων ξεπέρασε τα 900. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 5.000 και τα κρούσματα τις 215.000. Ο Πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσςε ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης για αναχαίτιση της πανδημίας.

Βρέφος, μόλις έξι εβδομάδων, το οποίο είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα, στο Κονέκτικατ, έχασε τη μάχη.

Είναι το νεαρότερο θύμα στον κόσμο, που πέθανε από επιπλοκές συνδεόμενες με τον Covid-19.

Τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τη «ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση» των κρουσμάτων του COVID-19, την ώρα, που έχουμε εισέλθει στον τέταρτο μήνα της πανδημίας,  εξέφρασε ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τις επόμενες λίγες μέρες, είπε, θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως.