Ο γνωστός ερευνητής Michael Rubin, σε άρθρο του στο Hellas Journal, αναφέρεται στην απόφαση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να χαρακτηρίσει το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση το 2019. Παρότι επικρίθηκε για τη γενίκευση της απόφασης, η κίνηση αυτή επέτρεψε τη νομική δίωξη εταιρειών που συνεργάζονταν με το IRGC, οδηγώντας γαλλικές και γερμανικές επιχειρήσεις, όπως η PSA (Peugeot, Citroën) και η Siemens, να αποχωρήσουν από το Ιράν.

Ο Rubin προτείνει ότι το ίδιο προηγούμενο θα έπρεπε να εφαρμοστεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MΙT), υποστηρίζοντας ότι δρα ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Αναφέρει στοιχεία που συνδέουν τη MİT με τον εξοπλισμό της Αλ Κάιντα στη Συρία, τη στήριξη της ISIS, τη μεταφορά όπλων στη Χαμάς, καθώς και με απαγωγές και δολοφονίες αντιφρονούντων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Επιπλέον, ο Rubin ισχυρίζεται ότι η MΙT διατηρεί δίκτυα ελέγχου και επιρροής στη διασπορά των Τούρκων στην Ευρώπη, ενώ πιθανότατα οργάνωσε την επίθεση εναντίον διαδηλωτών στην Ουάσινγκτον το 2017. Καταλήγει ότι η Δύση, αντί να προστατεύει τη MİT για διπλωματικούς λόγους, θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, να επιβάλει κυρώσεις και να διαλύσει την ηγεσία της, αν χρειαστεί.