Τεράστια συζήτηση προκαλείται στο TikTok και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από τη θεωρία ότι η σειρά Squid Game μπορεί να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.  Αν και οι εικόνες που κυκλοφορούν online με σκηνές από την σειρά φαίνεται να είναι δημιουργημένες με τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχουν ιστορίες που συγκρίνονται με την πραγματικότητα.

@hebatallahyounes #squidgame #1986 ♬ sonido original - •.¸♡ ɴᵉʳᵃᵏ ♡¸.•

 Μία από αυτές αναφέρεται σε ένα πραγματικό στρατόπεδο στην Κορέα τη δεκαετία του 1980, το Brothers Home, που έχει περιγραφεί ως "πραγματικό Squid Game". Στο στρατόπεδο, οι κρατούμενοι αναγκάζονταν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να υπομένουν κακοποιήσεις για να επιβιώσουν. Οι τιμωρίες ονομάζονταν "παιχνίδια" και υπήρξε μια προσπάθεια "καθαρισμού" της χώρας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988. Αναφέρεται ότι 551 άτομα έχασαν τη ζωή τους εκεί, αν και ο πραγματικός αριθμός πιθανόν να είναι μεγαλύτερος.

Ο δημιουργός της σειράς, Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, έχει δηλώσει ότι η ιδέα του Squid Game δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά η σειρά εκφράζει τις δικές του οικονομικές δυσκολίες και την κοινωνική ανισότητα στη Νότια Κορέα. Ο ίδιος έχει εμπνευστεί από ιαπωνικά manga και anime, με θέματα επιβίωσης.

Η ιστορία του Gi-hun στην σειρά είναι εμπνευσμένη από την πραγματική απεργία στη Ssangyong Motor το 2009, όταν η εταιρεία απέλυσε το 43% του προσωπικού της, 2.646 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν μια καθιστική διαμαρτυρία διάρκειας 77 ημερών, μία από τις πιο παρατεταμένες και έντονες απεργίες στην ιστορία της Νότιας Κορέας. Ο δημιουργός ήθελε να δείξει πώς ένας κοινός άνθρωπος μπορεί να βρεθεί ξαφνικά στο οικονομικό περιθώριο.