Ούτε οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας, ούτε ο οικονομικός πόλεμος με την Κίνα αλλά ούτε και το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής κούρσα στις ΗΠΑ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει μια φρενίτιδα με αφορμή την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας ότι οι μετανάστες «τρώνε γάτες και σκύλους» στην Σπρινγκφιλντ του Οχάιο.  
 
«Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε σκύλους, οι άνθρωποι που ήρθαν» (σ.σ. οι μετανάστες), «τρώνε γάτες. Τρώνε κατοικίδια συντροφιάς των κατοίκων. Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή», υποστήριξε o Τραμπ, αναπαράγοντας φήμη για μετανάστες από την Αϊτή που τρώνε κατοικίδια Αμερικανών.
 
Αν και αρχικά το επιτελείο της Καμάλα Χάρις κεφαλαιοποίησε το αβάσιμο του ισχυρισμού Τραμπ, το όλο ζήτημα άρχισε να αποκτά μια διαφορετική  διάσταση καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης το αξιοποίησαν υπέρ τους . Δεκάδες φωτογραφίες, memes  και μουσικά  βίντεο άρχισαν να κατακλύζουν το Χ και επεκτείνονται στο Tik Tok όπου γίνονται viral. 
 
Ο Τραμπ εμφανίζεται πλέον ως «σούπερμαν» για γάτες και σκύλους από τους «πεινασμένους μετανάστες» ενώ η Καμάλα Χάρις παρουσιαζεται ως απειλή για τα κατοικίδια.
 
Ακολουθούν παραδείγματα από βίντεο και φωτογραφίες
 
 
Η ιστορία των κατοικίδιων από την Αϊτή εξαπλώνεται σε όλο το TikTok καθώς οι δημιουργοί χορεύουν στο νέο «They're Eating the Cats Remix». Οι δημιουργοί χορεύουν σε ένα remix που έγινε από τα σχόλια του Τραμπ κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Μερικοί χρήστες λένε ότι το τραγούδι είναι ο νέος  «Ύμνος για τις λεσβίες»  λόγω του σχολίου "eating cat".
 
Η ιστορία των Αϊτινών για τα κατοικίδια στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο έχει κοινοποιηθεί ευρέως στο X, αλλά πλέον εξαπλώνεται και στο Τικ Τοκ

.
Χρήση ΑΙ για memes  εναντίων Καμάλα Χάρης και Τέιλορ Σουίφτ που υποστήριξε την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ένα από τα κορυφαία σε views βίντεο που κυκλοφορεί είναι ενός μουσικού δημιουργού ο οποίος δήλωσε πως τα χρήματα από τα views θα αξιοποιηθούν προκειμένου να εξευρεθεί σπίτι για αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια στο Οχάιο

 

.
Όλα τα πιο πάνω προκαλούν αμηχανία στο επιτελείο των Δημοκρατικών που βλέπουν οπλοποίηση ενός αφηγήματος και αναγκάζονται μέχρι και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις να φωνάζουν ότι «δεν τρώνε γάτους»