Επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα.

Γύρω στις 15.20 στην Άγκυρα Καχραμάνκαζάν, πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο του φυλακίου της πανεπιστημιούπολης της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

 

Ξέσπασαν συγκρούσεις και ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στάλθηκαν στην περιοχή. Αναφέρθηκε ότι το προσωπικό κατευθύνθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Οι ομάδες ειδικών επιχειρήσεων έφτασαν στην TAI με ελικόπτερο

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και όμηροι, οι οποίοι φέρεται να κρατούνται στην περιοχή όπου βρίσκονται τα F-16.

 

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, εκ των οποίων η μία γυναίκα, να εισβάλουν εντός του συγκροτήματος, οπλισμένοι με μακρύκαννες καραμπίνες

Ένας από τους δράστες φαίνεται να εισέρχεται στο κτίριο που ανήκει στην TAI

Πρόκειται το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης αεροπορικών πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380 και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία σε επιφυλακή-Ανησυχία Ερντογάν για ισραηλινή απειλή σε νότια σύνορα 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε ανέφερε «στεκόμαστε στο πλευρό του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας. Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή τρομοκρατίας».