Ο θρύλος της ροκ μουσικής Μπρους Σπρίνγκστιν θα δώσει μία συναυλία και θα εμφανιστεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο πλευρό του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ατλάντα και τη Φιλαδέλφεια τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων υπέρ της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις στις κρίσιμες πολιτείες, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Με την πρόωρη ψηφοφορία σε εξέλιξη, η ομάδα εκστρατείας της Χάρις έχει την πεποίθηση ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα προκαλέσουν τον ενθουσιασμό των ψηφοφόρων, με στόχο να προσέλθουν στις κάλπες σε πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα στις άκρως αμφίρροπες εκλογές του Νοεμβρίου μεταξύ της Δημοκρατικής Χάρις και του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 75χρονος αστέρας της ροκ αναμένεται να ερμηνεύσει ορισμένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του, όπως το "Born to Run", την Πέμπτη στην Ατλάντα, σε μια προεκλογική συγκέντρωση με τη Χάρις και τον Ομπάμα. Θα είναι η πρώτη φορά που η υποψήφια για τον προεδρικό θώκο και ο πρώην πρόεδρος θα εμφανιστούν μαζί σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία.

Τη Δευτέρα, ο Σπρίνγκστιν θα εμφανιστεί στη Φιλαδέλφεια με τον Ομπάμα, είπε επίσης ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Το 2016, ο Μπρους Σπρίνγκστιν είχε ερμηνεύσει τρία τραγούδια του σε μια συγκέντρωση μπροστά από 20.000 ανθρώπους στη Φιλαδέλφεια, για να στηρίξει τον τότε προεκλογικό αγώνα της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον. Το 2008, ο σπουδαίος μουσικός είχε παίξει επτά τραγούδια του ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Benjamin Franklin Parkway της πόλης, στηρίζοντας την εκστρατεία του Ομπάμα.

Τον Οκτώβριο, ο Σπρίνγκστιν ανακοίνωσε τη στήριξή του στη Χάρις λέγοντας πως εκείνη και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της Τιμ Γουόλς έχουν ένα «όραμα για αυτήν τη χώρα που σέβεται και συμπεριλαμβάνει τους πάντες, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, θρησκείας, φυλής, πολιτικής άποψης ή σεξουαλικής ταυτότητας».

Οι Τέιλορ Σουίφτ, Πινκ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζορτζ Κλούνεϊ και πολλοί ακόμη διάσημοι στηρίζουν τη Χάρις και τον Γουόλς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters