Η Χεζμπολάχ ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με drone το Σάββατο που είχε στόχο την ιδιωτική κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, στο κεντρικό Ισραήλ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις όσο συνεχίζονται οι μάχες.

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Μοχάμαντ Αφίφ, παρουσία πολλών μέσων ενημέρωσης, διεκόπη απότομα σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου λόγω εντολής εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ακολούθησε ισραηλινός βομβαρδισμός στην περιοχή όπου διεξαγόταν η συνέντευξη Τύπου στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ. Η περιοχή έγινε στόχος βομβαρδισμών, μετέδωσε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΑΝΙ)

«Ανακοινώνουμε την απόλυτη και αποκλειστική μας ευθύνη για την επιχείρηση στην Καισάρεια (...) που είχε ως στόχο τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου (...)», δήλωσε ο Αφίφ πριν από τη διακοπή της συνέντευξης Τύπου στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού. Αναγνώρισε επίσης ότι μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από το Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό αυτών.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για τις νότιες συνοικίες της Βηρυτού

Το Ισραήλ ανέφερε ότι ένα drone εκτοξεύτηκε στην εξοχική κατοικία του Νετανιάχου το Σάββατο. Ο Νετανιάχου δεν ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, το χαρακτήρισε ως απόπειρα δολοφονίας από την «αντιπρόσωπο του Ιράν Χεζμπολάχ» και το χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος».

Επιπρόσθετα, ο Αφίφ τόνισε ότι ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός Αλ Καρντ αλ Χάσαν, θεσμός της Χεζμπολάχ, θα εκπληρώσει τις «δεσμεύσεις» του προς τους πελάτες του.

Χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε περίπου 30 στόχους συνδεόμενους με τον Αλ Καρντ αλ Χάσαν που έβαλε στο στόχαστρο σ’ όλο τον Λίβανο από την Κυριακή.

«Η διοίκηση του οργανισμού Αλ Καρντ αλ Χάσαν είχε προβλέψει μια τέτοια επίθεση και είχε λάβει όλες τις προφυλάξεις και θα κάνει τα πάντα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς τους πελάτες» του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters