Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε, σε βιντεσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην συμπλήρωση δύο χρόνων από την ορκωμοσία της κυβέρνησής της.

«Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και με αποφασιστικότητα, με αφοσίωση, για να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε και για να σεβαστούμε πλήρως την συμφωνία που υπογράψαμε με τους Ιταλούς πολίτες», τόνισε η Μελόνι. «Πετύχαμε πολλά ιστορικά ρεκόρ: δεν υπήρχαν ποτέ τόσες θέσεις εργασίας, θέσεις εργασίας μόνιμες, δεν είχαμε ποτέ τόσα συμβόλαια αορίστου χρόνου και τόσες εργαζόμενες γυναίκες», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η ίδια επεσήμανε επίσης ότι η κυβερνητική συμμαχία της «θωράκισε την δημόσια οικονομία και υπεράσπισε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στις οικογένειες με παιδιά και στις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας». «Είμαι ευχαριστημένη από τα όσα πετύχαμε τα δυο αυτά χρόνια και έχω επίγνωση των πόσων στόχων έχουμε ακόμη μπροστά μας», κατέληξε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Στο μήνυμά της αυτό πάντως η Τζόρτζια Μελόνι δεν θέλησε να αναφερθεί στο μεταναστευτικό και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα ιταλικά κλειστά κέντρα για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη βόρεια Αλβανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ