Επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν έκρηξη και πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής αιθανόλης ενώ προκάλεσαν επίσης ζημιές σε άλλες δύο επιχειρήσεις παραγωγής οινοπνεύματος στη Ρωσία, έκαναν σήμερα γνωστό ρώσοι αξιωματούχοι.

Έκρηξη σημειώθηκε στο βιοχημικό εργοστάσιο Biokhim στην περιφέρεια Ταμπόφ της Ρωσίας με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατασβέσθηκε γρήγορα, ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Γεγκόροφ.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε ο Γεγκόροφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν συνολικά 18 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όμως δεν ανέφερε στον απολογισμό του την περιφέρεια Ταμπόφ.

Το εργοστάσιο Biokhim στην περιφέρεια Ταμπόφ, σε απόσταση περίπου 450 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας, είναι από τους παλαιότερους παραγωγούς «προϊόντων στρατηγικής σημασίας για το κράτος», κυρίως αιθανόλης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Τούλα, που συνορεύει προς βορράν με την περιφέρεια της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα ότι επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε ζημιές σε δύο διυλιστήρια, στην πόλη Γεφρέμοφ και το χωριό Λουζκόφσκι.

Δεν υπήρξαν τραυματίες, ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της Τούλα Ντμίτρι Μιλιάγεφ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο». Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πόσο μεγάλες ήταν οι επιθέσεις και ο Μιλιάγεφ δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια άλλη ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε ζημιές σε λεβητοστάσιο και σε κτίριο στο οποίο δεν υπάρχουν κατοικίες στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση, ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητες πηγές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ