Ο Πολ Ντι Άνο, τραγουδιστής των Iron Maiden στα δύο πρώτα άλμπουμ τους, πέθανε, όπως ανακοινώθηκε από τη δισκογραφική του εκ μέρους της οικογένειάς του. Η αιτία θανάτου του δεν ανακοινώθηκε, αλλά πάλευε με ασθένεια εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν 66 ετών.

Ο Ντι Άνο ήταν ο τραγουδιστής των Iron Maiden από το 1978 έως το 1981 και τραγούδησε στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του γκρουπ και στην εμβληματική συνέχεια του, «Killers». Αντικαταστάθηκε από τον Μπρους Ντίκινσον, ο οποίος παραμένει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος από τότε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ντι Άνο ήταν αρχηγός των συγκροτημάτων Battlezone και Killers και κυκλοφόρησε πολλά σόλο άλμπουμ. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά κατάφερε να πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 συναυλίες από το 2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πολ πέθανε στο σπίτι του στο Σόλσμπερι σε ηλικία 66 ετών.

Γεννημένος στο Τσίνγκφορντ του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Πολ έγινε γνωστός για πρώτη φορά ως τραγουδιστής του αγγλικού συγκροτήματος της heavy metal, Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ τους «Iron Maiden» και στην επιδραστική κυκλοφορία τους, «Killers» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πρώτο του αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, «The Book of the Beast» κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιλαμβάνει τις κυριότερες ηχηογραφήσεις του από τότε που αποχώρησε από τους Iron Maiden.

Διαβάστε επίσης: Ντόναλντ Τραμπ: Το ακαταλόγιστο στη χυδαιότητα