Καταιγίδα έντονων αντιδράσεων και κατάρες στα τουρκικά ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, TRT, να μεταδίδει την είδηση με τόνο, που δεν τη χαρακτηρίζει, πέρα από δεοντολογικούς κανόνες.

«Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο προδότης, ο εχθρός του έθνους, ο εχθρός της δημοκρατίας, ο εχθρός της θρησκείας, είναι νεκρός.

Πέρασε όλη του τη ζωή συνωμοτώντας εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο ηγέτης των τρομοκρατών πέρασε όλη του τη ζωή συνωμοτώντας εναντίον του τουρκικού έθνους. Ήταν εχθρός της Τουρκίας, εχθρός των Τούρκων, εχθρός της θρησκείας. Ναι, ενώ δίνω αυτή την έκτακτη είδηση, θέλω επίσης να πω "καλύτερα να μην το μαθαίναμε". Ας είναι...», ανέφερε χαρακτηριστικά η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ιμάμογλου για το θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν: «Ας τον κρίνει ο Αλλάχ...»

Η αγανάκτηση που εκφράζεται δημοσίως για τον Φετουλάχ Γκιουλέν δεν σταματά εκεί. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το όνομα του Φετουλάχ Γκιουλέν έγινε το πιο δημοφιλές θέμα (trending topic), με χιλιάδες χρήστες να εκφράζουν τη χαρά τους για τον θάνατό του, πολλές φορές χρησιμοποιώντας κατάρες και επιθετική γλώσσα. Ο άλλοτε ισχυρός πνευματικός και πολιτικός καθοδηγητής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εξελίχθηκε στον πιο μισητό του αντίπαλο, συνεχίζει να διχάζει την τουρκική κοινωνία ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Η ιστορία του Γκιουλέν ως επικεφαλής της FETO και οι κατηγορίες για το πραξικόπημα του 2016 έχουν αφήσει βαθιά σημάδια στην τουρκική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα κάθε σχετική αναφορά στο όνομά του να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην τουρκική πολιτική σκηνή.