Στο επικείμενο ραντεβού του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, η ελληνική πλευρά αναμένει θετική έκβαση μετά από κάθε συζήτηση, αλλά όχι θεαματικά άλματα.

«Δεν έχει νόημα να είμαστε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι, σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε αφελείς, όταν υπερασπιζόμαστε τον διάλογο. Αυτός δεν σημαίνει ούτε υποχώρηση ούτε αφέλεια», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών, τόνισε ότι «πρέπει να συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές το αντικείμενο, για εμάς είναι ένα και μόνο, ο προσδιορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να μπει στο τραπέζι».

«Περιμένουμε καλή έκβαση μετά από κάθε συζήτηση, όχι θεαματική», σημείωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση όσον αφορά την υπεράσπιση πάγιων εθνικών θέσεων.

«Ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες απάντησε με απόλυτη σαφήνεια σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να αφήσει περιθώριο παρερμηνειών. Έβαλε το πλαίσιο για το πού ήταν η Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια και που είναι σήμερα», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Φιντάν: Δεν εφησυχάζουμε με τον θάνατο του Γκιουλέν

Πηγή: ΚΥΠΕ