Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ισραηλινό πλήγμα σημειώθηκε απόψε στον ανατολικό Λίβανο, εναντίον θυγατρικής χρηματοπιστωτικού ομίλου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, τα γραφεία του οποίου βομβαρδίστηκαν και στον νότιο τομέα της Βηρυτού, μετά τις εντολές του ισραηλινού στρατού για απομάκρυνση των κατοίκων.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο "τη θυγατρική της Al-Qard al-Hassan" στην περιοχή της Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, διευκρίνισε το ANI, καθώς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή των γραφείων αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε όλη τη χώρα.

 

 

Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου

Αποφασισμένο να προχωρήσει σε κλιμάκωση εμφανίζεται το Ισραήλ το οποίο έχει καταρτίσει σχέδιο αντιποίνων προς τη Χεζμπολάχ μετά την επίθεση με done που είχε στόχο την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στα μηνύματά του, μετά το χτύπημα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του ενώ έκανε λόγο για άμεση τιμωρητική απάντηση στους συμμάχους του Ιράν.

Για την απάντηση στην Τεχεράνη θα συνεδριάσει σε λίγη ώρα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, όμως λίγο νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης για την κατάσταση στα βόρεια σύνορα, είπε τα εξής:

«Μετακινούμαστε από μια κατάσταση ήττας του εχθρού σε μια κατάσταση καταστροφής ανατινάζοντας σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών, διαλύοντας τη Χεζμπολάχ».

«Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Οι IDF προετοιμάζονται για περαιτέρω κινήσεις, αλλά πρωτίστως εκτελούν σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ, Times of Israel