Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, ο οποίος ήταν το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που ανακοίνωσε χθες τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση κατά του Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, που έχει πολλές φορές εκφράσει τη στήριξή του στη Χαμάς, ο Κατζ τονίζει «πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», ενώ τη συνοδεύει με μια φωτογραφία του δολοφονημένου αρχγηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης, να κείτεται πάνω στα συντρίμμια στη Ράφα.

Με μία αντίστοιχη σκληρή ανάρτηση κατά του ‘Γενοκτόνου Κατζ’, όπως τον αποκαλεί, απάντησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην προηγηθείσα ειδεχθή ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, η οποία περιλάμβανε φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Χαμάς, Γιαχιά Σινουάρ, (ακάλυπτου) και ένα προσωπικό μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο που ανέφερε «Ερντογάν, πάρε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σου Sinvar».

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω αναρτήσεων στο Χ, απάντησε δημοσιεύοντας εικόνες με θύματα Παλαιστινίων και ένα σκληρό μήνυμα κατά της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Οι Γενοκτόνοι θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει!»

«Ιδού, παραδείγματα των ενεργειών του γενοκτόνου Νετανιάχου και του εκπροσώπου της κυβέρνησής του, που τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα, Ίσραελ Κατζ, εναντίον αθώων Παλαιστινίων... Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι για αυτή τη γενοκτονία θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», αναφέρει η τουρκική ανάρτηση.

Ο Φιντάν συναντάται με στελέχη της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια στιγμή και μία ημέρα μετά το θάνατο του Σινουάρ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε απόψε στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Shura της Χαμάς, Mohammed Darwish Ismail, καθώς και με μέλη του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο δημοσίευσε και φωτογραφία από τη συνάντηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, συζήτησε με τα μέλη της Χαμάς τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που θα επιτρέψει την ανταλλαγή κρατουμένων.

Η κόντρα Τουρκίας-Ισραήλ φαίνεται να βαθαίνει, με τις δύο χώρες να χρησιμοποιούν τόσο τη διπλωματική σκηνή, όσο και τη δύναμη της επικοινωνίας στη διαρκή διαμάχη για την Παλαιστίνη.