Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αρνήθηκε σήμερα να αξιολογήσει δημοσίως το σχέδιο νίκης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρουσίασε χθες Πέμπτη το δικό του «σχέδιο νίκης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υποσχέσεις για την συνέχιση της υποστήριξης αλλά καμία έγκριση από τους βασικούς συμμάχους του αιτήματός του για άμεση πρόσκληση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ αναμένουν να φέρουν πρόσθετες δεσμεύσεις για την Ουκρανία στην επαναπρογραμματισμένη συνάντηση του Ράμσταϊν, λέει ο Λευκός Οίκος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν να φέρουν πρόσθετες δεσμεύσεις για την Ουκρανία στη συνάντηση των υποστηρικτών του Κιέβου, η οποία έχει επαναπρογραμματισθεί να γίνει διαδικτυακά τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να εξετάζει το «σχέδιο νίκης» που υπέβαλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τον πόλεμο της χώρας του με τη Ρωσία, δήλωσε ο Κίρμπι ενόψει της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τους Ευρωπαίους συμμάχους στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters