Πληροφορίες ότι  ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (Yahya Sinwar) είναι νεκρός κατακλύζουν τα τελευταία λεπτά τοπικά ισραηλινά και αραβικά μέσα και το διαδίκτυο. 

 

Μάλιστα στο Χ χρήστες έχουν ανεβάσει φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τη σορό του Σινουάρ ανάμεσα στα συντρίμμια ενός βομβαρδισμένου κτιρίου στη Γάζα. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές για να μεταδοθούν αμοντάριστες.

Όπως αναφέρουν οι χρήστες, τις εικόνες του νεκρού Σινουάρ αρχικά δημοσίευσαν ισραηλινές πηγές, οι οποίες όμως στη συνέχεια τις κατέβασαν μετά από αίτημα «λογοκρισίας».

Aπό τα τέλη Σεπτεμβρίου πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σινουάρ ήταν απομονωμένος και χωρίς να έχει επικοινωνήσει με στελέχη της Χαμάς  με το Ισραήλ να ερευνά το ενδεχόμενο να είναι νεκρός, σύμφωνα και με ισραηλινά δημοσιεύματα.

Η ανακοίνωση των IDF

«Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες εξοντώθηκαν. Οι IDF και ISA ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ.

Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Στο κτίριο όπου εξοντώθηκαν οι τρομοκράτες δεν υπήρχαν σημάδια παρουσίας ομήρων στην περιοχή. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν με την απαιτούμενη προσοχή. Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Ψευδείς οι προειδοποιήσεις για βόμβα στα κτίρια του Al-Jazeera

Έκκληση από Αίγυπτο και Ιράν για μείωση των εντάσεων στην περιοχή

Πηγή: skai.gr