Τουλάχιστον ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τρίτη σε διυλιστήριο πετρελαίου της Pars Petro στην περιοχή Σουστάρ του νοτιοδυτικού Ιράν, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο που βρίσκεται σχεδόν 800 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν, η οποία συνορεύει με το Ιράκ.

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA που επικαλείται τον κυβερνήτη της περιοχής Σουστάρ, τον Μοχσέν Μουσαβί. Ο ίδιος αξιωματούχος απέδωσε την πυρκαγιά σε «πρόσκρουση βυτιοφόρου σε δεξαμενές», συμπληρώνοντας ότι το περιστατικό διερευνάται.

Οι εικόνες που μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση δείχνουν τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από τις εγκαταστάσεις και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό της περιοχής.

Τον Μάρτιο, ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ