«H γενοκτονία του Ισραήλ επεκτείνεται και στον Λίβανο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας : «Είδαμε πώς το σιωνιστικό λόμπι καταπιέζει τον κόσμο. Το αληθινό πρόσωπο του Σιωνισμού αποκαλύφθηκε. Η γενοκτονία του Ισραήλ έδωσε τη δυνατότητα στην ανθρωπότητα να αναγνωρίσει τον Σιωνισμό».

 Λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι αβοήθητα έναντι του Ισραήλ, ο Ερντογάν είπε: «Θα ήταν λάθος να αποκαλούμε το Ισραήλ κράτος . Πολλές σκηνές που έκαναν τους ανθρώπους να ντρέπονται για την ανθρωπιά τους συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας. Σχολεία, νοσοκομεία, τζαμιά και εκκλησίες χτυπήθηκαν. Όταν πρόκειται για την Παλαιστίνη, τα δυτικά ΜΜΕ έκλεισαν τα μάτια τους». είπε.

Διαβάστε επίσης: Shin Bet: Η Χαμάς στην Τουρκία πίσω από την αποτυχημένη επίθεση στο Τελ Αβίβ

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν είναι τα εξής: Είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι μαζί σας σε αυτή τη σημαντική συνάντηση. Ελπίζω ότι η μελλοντική διάσκεψη της Παλαιστίνης θα είναι επωφελής.

Σήμερα, χαιρετίζω με σεβασμό τα αδέρφια μου σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν την παλαιστινιακή υπόθεση, των οποίων η καρδιά χτυπά για την Ιερουσαλήμ, που λένε ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη μας qibla, η κόκκινη γραμμή μας και που δείχνουν τη στάση και τη στάση τους με θάρρος. Θέλω να ευχαριστήσω τους Παλαιστίνιους και Λιβανέζους αδελφούς μου που έχουν σφαγιαστεί από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.