Τη συμφωνία του με την άποψη ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αλλάζουν τη ρητορική τους για την κατάσταση στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας στη ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια» ότι είναι ωστόσο ακόμη νωρίς για να αναμένονται από τη Ρωσία ριζικές αλλαγές στη στάση της ΕΕ.

«Ναι, έχουν ανησυχίες, διότι η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει ανοιχτά ποια μπορεί να είναι η αντίδρασή μας σε αυτή τη ραγδαία αύξηση του βαθμού εμπλοκής (των δυτικών χωρών) στη σύγκρουση», δήλωσε ο Ντ. Πεσκόφ, εκτιμώντας την ίδια στιγμή ότι «κατά τα άλλα τίποτε δεν έχει αλλάξει: η υποστήριξη στην Ουκρανία συνεχίζεται».

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι δυτικές χώρες συνεχίζουν «τόσο την έμμεση, όσο και την απευθείας εμπλοκή» στην ουκρανική σύγκρουση, γι’ αυτό και «είναι προς το παρόν νωρίς για να αποδώσουμε την αλλαγή στη ρητορική της Ευρώπης στο γεγονός ότι υποτίθεται πέρασε από το στάδιο της άρνησης στο στάδιο της αποδοχής», μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ τις δηλώσεις του Ντ. Πεσκόφ.

«Θα ήταν ανόητο να πιστεύουμε κάτι τέτοιο», σχολίασε τις σχετικές εκτιμήσεις.

Νωρίτερα τα κεντρικά ρωσικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει τις δηλώσεις του Ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ανακοίνωσε την παράταση για δύο έτη «της εντολής στην στρατιωτική αποστολή της ΕΕ στην Ουκρανία».

Πηγή: ΚΥΠΕ