Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ στη Binyamina με 4 νεκρούς ισραηλινούς στρατιώτες και δεκάδες τραυματίες δεν ενεργοποίησε τα συστήματα συναγερμού αεράμυνας του Ισραήλ, με την οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν να λέει ότι ήταν μέρος του σχεδίου της να προκαλέσει τη μέγιστη καταστροφή.

Αναφέρει ότι, στο πλαίσιο μιας «ποιοτικής και σύνθετης επιχείρησης», εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους προς διάφορους στόχους στο Ισραήλ «με στόχο την κατάληψη των ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας».

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ χτύπησε με drone - Τέσσερις νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ταυτόχρονα, η αεροπορία της Ισλαμικής Αντίστασης εκτόξευσε μοίρες από διάφορα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς διάφορες περιοχές στην Άκρα και τη Χάιφα», πρόσθεσε.

«Τα ποιοτικά drones μπόρεσαν να διεισδύσουν στα ραντάρ της ισραηλινής αεράμυνας χωρίς να εντοπιστούν και έφτασαν στο στόχο τους σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για την επίλεκτη Ταξιαρχία Golani στην περιοχή Binyamina.

«Έσκασαν στα δωμάτια όπου βρίσκονταν δεκάδες Ισραηλινοί αξιωματικοί και στρατιώτες του εχθρού που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στην επίθεση στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματικών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες».

Η Χεζμπολάχ είπε ότι το Ισραήλ έχει υπονομεύσει τις δυνατότητές του και ότι αυτό που «είδε σήμερα στη νότια Χάιφα είναι ένα μικρό κλάσμα από αυτό που το περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει την επιθετικότητά του εναντίον του ευγενούς και αγαπητού λαού μας».

Αντίδραση IDF 

Σε μια πρώτη δήλωση μετά την επίθεση, ο IDF  κάνει λόγο για 4 Ισραηλινούς στρατιώτες να σκοτώνονται στην επίθεση, ενώ άλλοι 7 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. 61 Τραυματισμένοι  μεταφέρθηκαν και αντιμετωπίστηκαν από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Magen David Adom (MDA). «Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση θα αποκαλυφθούν αργότερα, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί πώς και γιατί το Drone δεν αναχαιτίστηκε από την Ισραηλινή Συστοιχία Αεράμυνας», σημειώνεται.