Οι δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολλών θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε ο στρατός το Σάββατο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις «πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον πολλών γνωστών στρατοπέδων του ISIS στη Συρία νωρίς το πρωί της 11ης Οκτωβρίου», ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ σε δήλωση στο X, χρησιμοποιώντας ένα ακρωνύμιο για την ισλαμιστική μαχητική ομάδα.

«Τα πλήγματα θα διαταράξουν την ικανότητα του ISIS να σχεδιάζει, να οργανώνει και να διεξάγει επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και εταίρων τους και των αμάχων σε όλη την περιοχή και πέρα ​​από αυτήν»., προσθέτει.

Ο αμερικανικός στρατός έχει περίπου 900 στρατιώτες στη Συρία, ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Ο συνασπισμός ιδρύθηκε το 2014 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ένοπλης ομάδας, η οποία είχε καταλάβει τεράστιες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους έχουν στοχοποιηθεί δεκάδες φορές με drones και ρουκέτες τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, καθώς η βία που σχετίζεται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα από πέρυσι έχει προσελκύσει μαχητές σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν. στον Λίβανο.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλά αντίποινα εναντίον μαχητών τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Τον Σεπτέμβριο, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστά πλήγματα στη Συρία, σκοτώνοντας 37 «πράκτορες τρομοκρατίας», συμπεριλαμβανομένων μελών του ΙΚ και της θυγατρικής της Αλ Κάιντα, Χουράς αλ-Ντιν. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών της βρίσκονται σε εξέλιξη και «δεν αναφέρουν απώλειες αμάχων».

Πηγή: ΚΥΠΕ