Ο τυφώνας Μίλτον που  αρχικά κατηγορίας πέντε στην κλίμακα τυφώνων Saffir-Simpson, με ανέμους άνω των 250 χιλιόμετρα την ώρα και την προσδοκία για καταστροφικές ζημιές και αργότερα υποβαθμίστηκε σε κατηγορία τρία (160 χιλιόμετρα την ώρα), αλλά προκάλεσε ακόμα σημαντικές ζημιές και οδήγησε σε απώλειες ζωών, πέρασε από τη Φλόριντα.

 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί μετά τον τυφώνα και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς ανακαλύπτονται περισσότερα σώματα, επίσης πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Οι προσπάθειες διάσωσης είναι σε εξέλιξη για να βοηθηθούν όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες, ενώ τώρα οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να μετράνε τις ζημιές που τους προξένησε.

Ένας από αυτούς είναι ο Πέδρο Κασάρες, ο οποίος αποφάσισε να προστατεύσει το σπίτι του δένοντάς το πριν χτυπήσει ο τυφώνας.

Κάποιοι το βρήκαν αστείο αυτόν τον περίεργο τρόπο που σκαρφίστηκε ο κ. Πέδρο για να μην πάρει το σπίτι του ο τυφώνας, και πολλοί θέλαμε να μάθουμε αν τελικά το δέσιμο είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Σήμερα είχαμε νέα του, η κόρη του δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok που δείχνει τις συνέπειες του τυφώνα Μίλτον και ευτυχώς, το σπίτι είναι ακόμα εκεί, οι ιμάντες είναι ακόμα εκεί, και φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση.

@simplyuniquesmiles93 We made it through our second Hurricane and we are blessed to have no crazy damages to rhe home. My prayers still continue to those heavily affected during this time. Me and my dad are about to drive to see if anyone needs help🙏🫶🏼🏠#HurricaneMilton#CentralFL#Orlando#FLhomegoesviral#homestrappeddown#homedepot#lowes#USCC#cargocontrolstraps#acehardware#CNN#wash2news#spectrumnews#telemundo#univision#dailymail#abcnews#ukradiostation ♬ Inspirational - neozilla

Ευχαρίστησε τον κόσμο που ανησύχησε για αυτούς και είπε ότι, αφού το σπίτι τους δεν έπαθε σχεδόν τίποτα, τώρα σκοπεύουν με τον πατέρα της να βοηθήσουν τους γείτονες.

Πηγή: LIFO