Η σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ φαίνεται να εισέρχεται σε μία νέα φάση, καθώς η διαμάχη τους δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη διπλωματία, αλλά μεταφέρεται και στα τουρκικά δικαστήρια. Οι συλληφθέντες φερόμενοι κατάσκοποι της Μοσάντ βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές έως και 45 χρόνια φυλάκισης.

Οι κατάσκοποι της Μοσάντ στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης

Το κατηγορητήριο για τους 20 υπόπτους, που συνελήφθησαν πριν από μήνες στην Κωνσταντινούπολη, ολοκληρώθηκε κι ο Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε ποινές κάθειρξης έως και 45 χρόνια.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε η Γενική Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι οι 20 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 16 συνελήφθησαν, διεξήγαγαν δραστηριότητες "διεθνούς κατασκοπείας" για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ.

Στο κατηγορητήριο σημειώνεται ότι η Μοσάντ έβαζε αγγελίες εργασίας και στη συνέχεια επικοινωνούσε με τους κατηγορούμενους με 7 διαφορετικούς αριθμούς που τους ανήκαν. Διαπιστώθηκε ότι οι κατάσκοποι συνέλεγαν πληροφορίες για τη Μοσάντ τόσο για τους Παλαιστίνιους, όσο και για άτομα που συνδέονται με τη Χαμάς.

Οι ύποπτοι λάμβαναν χρηματικές αμοιβές από τη Μοσάντ, κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων και του συστήματος Western Union.

Διαβάστε επίσης: Υπέρ της διχοτόμησης στην Κύπρο ο δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς