Η Τουρκία απαγόρευσε την πρόσβαση στην πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων Discord μετά από δικαστική απόφαση, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ρυθμιστική αρχή πληροφορικής της χώρας.

 

Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) δημοσίευσε την απόφαση απαγόρευσης πρόσβασης στον ιστότοπό της.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι ένα δικαστήριο στην πρωτεύουσα Άγκυρα αποφάσισε να αφαιρέσει την πρόσβαση από την Τουρκία στο Discord που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο λόγω επαρκών υποψιών ότι έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα της «σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και αισχρότητας».

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους νέους και τα παιδιά μας από τις επιβλαβείς δημοσιεύσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου που συνιστούν εγκλήματα. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ προσπάθειες να κλονίσουν τα θεμέλια της κοινωνικής μας δομής», είπε επίσης ο Τουντς σε ανάρτησή του στο X.

Η απόφαση απαγόρευσης πρόσβασης έρχεται μετά την οργή του κοινού που προκλήθηκε από τη δολοφονία δύο γυναικών, που διέπραξε ένας 19χρονος νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Μετά το περιστατικό, το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε ότι ορισμένοι χρήστες του Discord επαίνεσαν τη δολοφονία που οδήγησε σε δημόσια οργή εναντίον ορισμένων κοινοτήτων στην πλατφόρμα.