«Η 7η Οκτωβρίου 2023 σηματοδότησε την αρχή της πτώσης του Ισραήλ», δήλωσε ο ηγέτης εξωτερικού της Χαμάς Χάλεντ Μασάλ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκαταστήσει τη φθαρμένη εικόνα του με νέες επιθέσεις, αυτή τη φορά στο Λίβανο και ευρύτερα.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο συνέδριο "Παλαιστίνη, ο πρωτοπόρος της αφύπνισης της Ούμα" που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Μασάλ δήλωσε ότι οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου αποκάλυψαν τη στρατηγική αποτυχία του Ισραήλ. Επέμεινε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει καταφέρει να πετύχει τους στόχους του στη Γάζα για πάνω από έναν χρόνο, κάτι που τον ώθησε να στραφεί σε νέες επιθέσεις εκτός συνόρων.

"Ο εχθρός δεν έχει επιτύχει τους στόχους του στη Γάζα εδώ και ένα χρόνο, οπότε προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα του, η οποία καταστράφηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023, επιτιθέμενος στο Λίβανο και την περιοχή".

Η «Πλημμύρα Ακσά» έπνιξε το Ισραήλ

Ο Μασάλ υποστήριξε ότι η «Πλημμύρα Ακσά» άφησε μια "μαύρη κηλίδα" στην ιστορία του Ισραήλ, η οποία θα οδηγήσει σύντομα στην πτώση της σιωνιστικής οντότητας.

"Η πλημμύρα Ακσά θα παραμείνει ως μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία αυτής της οντότητας (Ισραήλ) και σύντομα θα προαναγγείλει την καταστροφή της", δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι παρά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν οι παλαιστινιακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών, όπως ο Ισμαήλ Χανίγια, η επίθεση αυτή αναδιαμόρφωσε τη σύγκρουση, βάζοντας το Ισραήλ σε μια αμυντική θέση.

Έρχεται η καταστροφή του Ισραήλ

Ο Μασάλ τόνισε ότι το Ισραήλ αγωνίζεται πλέον για τη διατήρηση της ύπαρξής του, ενώ η διεθνής στήριξη προς αυτό σταδιακά φθίνει. Προέβλεψε μάλιστα ότι θα υπάρξει διεθνής απομόνωση του Ισραήλ, με περισσότερες χώρες να διακόπτουν τις σχέσεις τους με το εβραϊκό κράτος και να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

"Το Ισραήλ μάχεται τώρα για να διατηρήσει την ύπαρξή του. Η διεθνής υποστήριξη προς τη σιωνιστική οντότητα θα διακοπεί σταδιακά. Αυτό που απομένει είναι οι χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με αυτή την οντότητα (Ισραήλ), αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και σεβόμενες τη βούληση της περιοχής".

Υπογραμμίζοντας ότι η "Πλημμύρα Ακσά" πραγματοποιήθηκε αφού το Ισραήλ αύξησε τις επιθέσεις του κατά των Παλαιστινίων τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη, ο Μασάλ είπε:

"Μέχρι την Πλημμύρα Ακσά, το τέμενος Αλ Ακσά ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής και ο κύκλος του Ιουδαϊσμού περικύκλωνε την Ιερουσαλήμ".

Νέα κρίση προ των πυλών

Ο Μασάλ κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για τον σχεδιασμό μιας νέας κρίσης στην περιοχή, αναγκάζοντας τους κατοίκους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης να μεταναστεύσουν στην Ιορδανία.

"Η Ιορδανία αντιμετωπίζει την απειλή της απέλασης των κατοίκων της Δυτικής Όχθης. Αυτό είναι ένα βήμα που αποσκοπεί στο τέλος του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας".