Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε μια «στοχευμένη επίθεση» στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα από τα προπύργια της οργάνωσης Χεζμπολάχ, εναντίον της οποίας το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο εδώ και δύο εβδομάδες.

Ο στρατός «πραγματοποιεί αυτήν τη στιγμή ένα στοχευμένο πλήγμα» στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις λίγο μετά τις 15.50 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και στο οποίο δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ΑΝΙ, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σήμερα «περίπου 30 χωριά» στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το βόρειο Ισραήλ, «σε λιγότερο από μισή ώρα».

Σύμφωνα με το ΑΝΙ, «σειρά πληγμάτων» πραγματοποιήθηκε σε διάφορες άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς τα διασυνοριακά πυρά που αντάλλασαν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετατράπηκαν την 23η Σεπτεμβρίου σε ανοικτό πόλεμο.

Διαβάστε επίσης: Πότε ή πώς αναμένεται να χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν;

Εξάλλου, όπως είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σήμερα ένα πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, που εξακολουθεί και λειτουργεί.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη του «κατά τη διάρκεια μαχών στα σύνορα με τον Λίβανο», με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 13 ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο βόρειο μέτωπο από την έναρξη της χερσαίας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Χεζμπολάχ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Αβίβ Μάγκεν, ένας έφεδρος υπαξιωματικός ηλικίας 43 ετών, «σκοτώθηκε την ώρα της μάχης στα λιβανέζικα σύνορα», έγινε γνωστό σε δελτίο Τύπου του στρατού. Πιο πριν, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός άλλου στρατιώτη κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά την κυβερνητική συνεδρίαση για την επέτειο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Times of Israel.

Η συνάντηση φαίνεται να είναι επείγουσα, καθώς η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντερμέρ και του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης: LIVE/Ισραήλ: Εντείνει την επίθεση στη Γάζα ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος πολέμου