Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε το Σάββατο στην αγροτική περιοχή της Πενσυλβάνια όπου παραλίγο να δολοφονηθεί, συγκεντρώνοντας μεγάλο πλήθος στην κρίσιμη πολιτεία της μάχης, ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Όπως έλεγα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς εμφανίστηκε στη σκηνή, προσποιούμενος ότι συνεχίζει την ομιλία που είχε διακοπεί όταν τον είχε γδάρει σφαίρα στο αυτί στις 13 Ιουλίου.

Στη μέση της ομιλίας του ο Τραμπ κάλεσε στη σκηνή τον Έλον Μασκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και ιδιοκτήτη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση του Τραμπ από τότε που υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο μετά τις 13 Ιουλίου.

Ο Μασκ ανέβηκε κυριολεκτικά στη σκηνή με τα χέρια ψηλά. «Η πραγματική δοκιμασία του χαρακτήρα κάποιου είναι το πώς συμπεριφέρεται κάτω από τα πυρά», είπε ο Μασκ, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές μια “κατάσταση που πρέπει να κερδίσει” ο Τραμπ και προτρέποντας το πλήθος να εγγραφεί για να ψηφίσει.

Διαβάστε επίσης: O Τραμπ επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του

Ο Τραμπ χαιρέτισε τον πυροσβέστη Κόρεϊ Κομπερατόρε, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον δράστη, και δύο άλλους ανθρώπους που τραυματίστηκαν.

Στις 18:11, την ακριβή ώρα που ξέσπασαν τα πυρά στις 13 Ιουλίου, ο Τραμπ ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Μια καμπάνα χτύπησε στη συνέχεια τέσσερις φορές, μία για κάθε ένα από τα τέσσερα θύματα, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ.

Πηγή: athensvoice