O ισραηλινός στρατός εξέδωσε απόψε άλλη μια προειδοποίηση στους κατοίκους στα νότια προάστια της Βηρυτού, καλώντας τους να απομακρυνθούν. Τα μεσάνυκτα μεγάλα σύννεφα καπνού άρχισαν να υψώνονται πάνω από τα νότια προάστια, ενώ drones βρέθηκαν σε περιοχές νότια του Λιβάνου.

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο επιδρομές της Ισραηλινής Αεροπορίας  είχαν στόχο τοποθεσίες στην περιοχή Choueifat, κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ άλλα τρία έπληξαν άλλες τοποθεσίες στα προάστια.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν έχουν σχολιάσει.

Τα ακόλουθα βίντεο κάνουν τον γύρο των ΜΚΔ και μεταδίδονται από δυτικά ΜΜΕ. 

Μερικές από τις πρώτες πληροφορίες είναι ότι μπορεί να πρόκειται πετρελαϊκό σταθμό, σύμφωνα με έναν χάρτη που παρείχε ο ισραηλινός στρατός στην τελευταία του εντολή εκκένωσης και εικόνες από την τοποθεσία της έκρηξης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τέτοιες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ προηγήθηκαν αμέσως από αεροπορικές επιδρομές — μερικές φορές κατά μερικά λεπτά.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία βομβαρδισμού στον Λίβανο ως μέρος του πολέμου του εναντίον της Χεζμπολάχ. Τα νότια προάστια της πρωτεύουσας είναι έδρα εξουσίας για την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική ομάδα, αλλά και σπίτια σε πολυσύχναστες κατοικημένες γειτονιές, όπου άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή αναγκαστεί να φύγουν από την αεροπορική επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Νετανιάχου:Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν