Το Ιράν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά υπερηχητικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια των επιδρομών του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το IRGC. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικά βλήματα Fattah-2 για να παρακάμψουν τα ισραηλινά ραντάρ. Τα υπερηχητικά βλήματα μπορούν να πετάξουν οπουδήποτε από πέντε έως 25 φορές την ταχύτητα του ήχου. 

Το IRGC ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε πυραύλους Fattah για να καταστρέψει τα συστήματα αναχαίτισης αντιβαλλιστικών πυραύλων Arrow 2 και Arrow 3 του Ισραήλ

Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον πρώτο της πύραυλο - τον Fattah-1' - τον περασμένο Ιούνιο και τον "Fattah-2" τον Νοέμβριο. Το IRGC ισχυρίστηκε ότι το 80-90% των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στο «Op, Honest Promise 2»  εναντίων του Ισραήλ έπληξαν τους στόχους τους.

Διαβάστε επίσης: Ποια άλλα συστήματα αεράμυνας διαθέτει το Ισραήλ εκτός από το Iron Dome

Τα ΜΜΕ που συνδέονται με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν ισχυρίστηκαν ότι το Ιράν στόχευσε τις ακόλουθες αεροπορικές βάσεις

·         Η αεροπορική βάση Nevatim, η οποία φιλοξενεί ισραηλινά F-35, που βρίσκεται έξω από την Beersheba. Τα περισσότερα από τα F-35 του Ισραήλ ήταν πιθανώς στον αέρα τη στιγμή της επίθεσης, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα εναέρια ανεφοδιαστικά του Ισραήλ ήταν αερομεταφερόμενα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Αυτό θα επέτρεπε στο Ισραήλ να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών του κατά τη διάρκεια της επίθεσης τόσο για να αποτρέψει οποιαδήποτε ζημιά όσο και για να αναχαιτίσει βλήματα εάν χρειαζόταν και ήταν δυνατό. Τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν τη Χεζμπολάχ ισχυρίστηκαν ότι αυτή η βάση χρησιμοποιήθηκε στην ισραηλινή δολοφονία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ κρούσεις στη βάση από πυραύλους. 

·         Η αεροπορική βάση Χατζερίμ στην έρημο Νεγκέβ.

·         Η αεροπορική βάση του Τελ Νοφ 20 χιλιόμετρα νότια του Τελ Αβίβ. Γεωγραφικά πλάνα έδειξαν πυραύλους να προσκρούουν στην ή κοντά στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ.