Πικρία, λύπη και απογοήτευση για την απομάκρυνσή του από τα καθήκοντα του Υπαρχηγού αστυνομίας εξέφρασε στην Εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο τέως Υπαρχηγός Δημήτρης Δημητρίου.

«Δεν είχα καμία σχέση με την απόδραση του ισοβίτη γιατί εγώ την ημέρα της απόδρασης βρισκόμουν στο εξωτερικό για υπηρεσιακό ταξίδι», είπε.

Ερωτηθείς για το θέμα της απόδρασης, είπε πως ευθύνες υπάρχουν και η τακτική ακολουθείτε για μεταφορά καταδίκων γίνεται συνήθως από τους δεσμοφύλακες. Στην περίπτωση που οι δεσμοφύλακες κρίνουν ότι η μεταφορά είναι επικίνδυνη, ζητείται συνδρομή της αστυνομίας και εκεί στην συγκεκριμένη περίπτωση η Αστυνομία συνδράμει στην ασφάλεια του κατάδικου. Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση διορίστηκαν 3 μέλη της ΜΑΔ, το τι έγινε και ποια  μέτρα είχαν ληφθεί εκεί στο σπίτι θα διαφανεί από την έρευνα που γίνεται. 

Ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παύση του από τον ΠτΔ ήταν «άδικος» και «άκομψος» γιατί πραγματικά δεν περίμενε ποτέ κάτι έτσι. «Ποτέ στην αστυνομία δεν είχαμε παύση του αρχηγού και του υπαρχηγού ούτε αλλού στον κόσμο. Συνήθως την ευθύνη την έχει ο Αρχηγός Αστυνομίας», είπε. 

Ο ίδιος ενημερώθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρτσιώτη από το προηγούμενο βράδυ για την παύση του χωρίς να του δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις. 

Αναφορικά με τον νέο αρχηγό της Αστυνομίας κ. Αρναούτη, είπε «Ο κ. Αρναούτης ήταν μέλος της ανώτατης ηγεσίας. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά, έχει και αυτός ευθύνη».

Για τα επόμενα προσωπικά του βήματα είπε πως το επόμενο διάστημα θα ξεκουραστεί  ενώ δεν απέκλεισε και το όποιο ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην πολιτική.