Το Ισραήλ απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έναρξη των εργασιών της τουρκικής βουλής, δημιουργώντας μία νέα απειλή κι έναν καινούριο εχθρό για τη χώρα του.

 

Η πατρίδα μας, ο επόμενος στόχος μετά το Λίβανο

Με έντονο ύφος, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου ονειρεύεται μια «ουτοπία» που περιλαμβάνει και την Τουρκία.

«Μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση, ενεργώντας με την ψευδαίσθηση της γης της επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας Αν και κάποιοι αρνούνται επίμονα να το δουν, η κυβέρνηση Νετανιάχου ονειρεύεται ένα ακατέργαστο όνειρο που περιλαμβάνει την Ανατολία, επιδιώκοντας μια ουτοπία. Αν και κάποιοι αρνούνται επίμονα να το δουν, η κυβέρνηση Νετανιάχου ονειρεύεται ένα ακατέργαστο όνειρο που περιλαμβάνει την Ανατολία, επιδιώκοντας μια ουτοπία», δήλωσε, βασίζοντας την άποψή του στη γεωγραφική εγγύτητα με το Λίβανο.

«Η Τουρκία απέχει μόλις 2,5 ώρες οδικώς από τον Λίβανο. Η απόσταση μεταξύ Αντιόχειας και Γάζας είναι τόσο μεγάλη όσο η απόσταση μεταξύ Άγκυρας και Αϊδινίου», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι οι εστίες βίας και τρομοκρατίας πλησιάζουν επικίνδυνα στα σύνορα της χώρας του.

«Με άλλα λόγια, η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι κοντά στην Τουρκία».

Προειδοποιώ το Ισραήλ!

Ο Ερντογάν δεν περιορίστηκε σε διαπιστώσεις, αλλά προειδοποίησε ξεκάθαρα το Ισραήλ: «Προειδοποιώ ξεκάθαρα το Ισραήλ: Οι συνέπειες μιας χερσαίας εισβολής στο Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες εισβολές του», υπογράμμισε, προβάλλοντας τη θέση ότι η αντίσταση στον Λίβανο θα είναι πολύ πιο δυναμική.

«Η υπεράσπιση του Λιβάνου δεν θα είναι ίδια με την υπεράσπιση της Γάζας, η οποία είναι ανυπεράσπιστη, απομονωμένη και εγκαταλελειμμένη από όλο τον κόσμο».

Νετανιάχου, ο νέος Χίτλερ

Οι επιθέσεις του Ερντογάν κατά του Ισραήλ περιείχαν και προσωπική στόχευση προς τον Νετανιάχου, τον οποίο τον συνέκρινε για άλλη μια φορά με τον Χίτλερ.

«Μόνο τις τελευταίες 51 εβδομάδες, υπό την ηγεσία ενός επίδοξου Χίτλερ ονόματι Νετανιάχου, το κράτος του Ισραήλ διέπραξε απερίσκεπτα όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε, απαριθμώντας τις φερόμενες ‘εγκληματικές’ ενέργειες του Ισραήλ.

«Γενοκτονία, σφαγές, ρατσισμό, διακρίσεις, παρενοχλήσεις, βιασμούς, βασανιστήρια, δολοφονίες δημοσιογράφων, κατάλυση της ελευθερίας της έκφρασης, βομβαρδισμούς χώρων λατρείας, νοσοκομείων και σχολείων, όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν διαπραχθεί κατά συρροή.

Ο Νετανιάχου θα σταματήσει με τον ίδιο τρόπο που σταμάτησε ο Χίτλερ, ο οποίος είδε τον εαυτό του σε έναν γιγαντιαίο καθρέφτη».

Κατηγορίες για γενοκτονία

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με κατηγορίες για γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λίβανο, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι προσπαθεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις σε ολόκληρη την περιοχή.

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα από τη μια πλευρά και τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λίβανο από την άλλη», τόνισε, προσθέτοντας μάλιστα ότι το Ισραήλ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το PKK για να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία και το Ιράκ.

«Καταφεύγει σε κάθε μέσο για να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του.

Ενώ παρακολουθούμε στενά τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και το Λίβανο, βλέπουμε επίσης καθαρά πώς το Ισραήλ θέλει να δημιουργήσει μια μικρή δορυφορική δομή στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, χρησιμοποιώντας την αυτονομιστική οργάνωση (PKK) ως πιόνι».

 

Αντιμέτωποι με μία παγκόσμια δολοφονική αγέλη

Οι επιθέσεις του Ερντογάν δεν περιορίστηκαν μόνο στο Ισραήλ, αλλά επεκτάθηκαν και προς τη Δύση, κατηγορώντας τα δυτικά κράτη για σύμπραξη στα εγκλήματα του Ισραήλ.

«Αυτός ο μαύρος λεκές που κολλάει στο μέτωπο όχι μόνο του Ισραήλ, αλλά και των κρατών, ιδιαίτερα εκείνων της Δύσης σήμερα, δεν θα ξεχαστεί για αιώνες», προειδοποίησε, καταγγέλλοντας παράλληλα και τη σιωπή των ισλαμιστών ηγετών.

«Το γεγονός ότι οι ηγέτες του ισλαμικού κόσμου, ιδίως εκείνοι των οποίων οι λαοί είναι μουσουλμάνοι, σιωπούν για την τρομοκρατία του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων και όχι κατά των Παλαιστινίων θα παραμείνει ως ντροπή για τους επόμενους αιώνες.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί με εισβολές. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα απελπισμένο δίκτυο κατοχής που σκοπεύει να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή».

 

Ένα τέρας μεγαλώνει γύρω μας

 

Καταλήγοντας, ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στο Ισραήλ, το οποίο παρομοίασε με ‘τέρας’.

«Επαναλαμβάνω: όποιο κι αν είναι το κόστος, η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στο Ισραήλ και να καλεί τον κόσμο σε έντιμη στάση», υπογράμμισε, υποσχόμενος να ενισχύσει τη στρατηγική αμυντική θωράκιση της χώρας για να διασφαλίσει την ασφάλεια τόσο της Τουρκίας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

«Όσο το Ισραήλ συνεχίζει να απειλεί την περιοχή, η Τουρκία θα συνεχίσει επίμονα να είναι ο μπροστάρης για χάρη της ασφάλειας των λαών της περιοχής, ιδιαίτερα του έθνους μας, και να έχει ρόλο εποικοδομητικού συμφιλιωτή και ενοποιητή.

Ενώ ένα τέρας μεγαλώνει ανεξέλεγκτα γύρω μας, ενώ δίπλα μας λαμβάνουν χώρα σφαγές και αιματηρές γενοκτονίες, ενώ δίπλα μας προσπαθούν να επανασχεδιαστούν τα σύνορα, ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο τη χώρα μας όσο και την περιοχή μας με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συμφιλίωση».