Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών,  Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Κόμπος ανέφερε ότι η συμμετοχή Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και δεν συνιστά υποχώρηση της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καθορίζουν τη διαδικασία και τα επόμενα βήματα στα ευρωτουρκικά και σε αυτό το πλαίσιο έγινε αποδεκτή η συμμετοχή της Τουρκίας.

Για να δοθεί θετική απάντηση από την κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Κόμπος, λήφθηκαν υπόψιν και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για επανάληψη των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι κατά το άτυπο συμβούλιο ο ίδιος θα κάνει αναφορά στο Κυπριακό.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από πλευράς συγκυβερνώντων κομμάτων, ο κύριος Κόμπος ανέφερε ότι αυτές είναι σεβαστές, επισημαίνοντας ότι διαφορές σε σχέση με το Κυπριακό υπήρχαν και πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς στήριξη στο Κυπριακό ο ΠτΔ από μεγάλο μέρος της συγκυβέρνησης