Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Αρς ζήτησε να γίνει «σεβαστή» η δημοκρατία, μετά από αναφορές ότι στρατιωτικές δυνάμεις κινήθηκαν στο κέντρο της Λα Παζ.
 
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιώτες στην πλατεία Murillo, στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ.'
 
 
Tης απόπειρας πραξικοπήματος φαίνεται να ηγείται ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Ζουνίγα, ο οποίος είπε «Θα πάρουμε πίσω την πατρίδα μας. Η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ».
 
Όπως αναφέρει το ΒΒC, το προεδρικό μέγαρο εμβολιάστηκε από τεθωρακισμένο όχημα, με στρατιώτες να εισβάλλουν μέσα.
 
 
 
Ο πρώην πρόεδρος Έβο Μοράλες προειδοποίησε για επικείμενο «πραξικόπημα», κατηγορώντας τον στρατηγό Χουάν Χοσέ Ζούνιγκα ότι σχεδίαζε να καταλάβει την εξουσία.
Την ίδια ώρα κάλεσε τους υποστηρικτές να απεργήσουν και να κλείσουν δρόμους.
 
«Καταγγέλλουμε την παράτυπη κινητοποίηση ορισμένων μονάδων του βολιβιανού στρατού. Η δημοκρατία πρέπει να γίνεται σεβαστή», έγραψε ο πρόεδρος Arce στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Σε πιο έντονη γλώσσα, ο κ. Μοράλες έγραψε: «Μια ομάδα του Ειδικού Συντάγματος Challapata «Mendez Arcos» κατέλαβε την Plaza Murillo με ελεύθερους σκοπευτές.
«Αυτό φαίνεται να δείχνει ότι προετοίμασαν το πραξικόπημα εκ των προτέρων.
 
«Ζητώ από τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους να υπερασπιστούν την πατρίδα από ορισμένες στρατιωτικές ομάδες που δρουν ενάντια στη δημοκρατία και τον λαό».
 
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλέστηκε τον στρατηγό Zúñiga να είπε: «Οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων ήρθαν να εκφράσουν την απογοήτευσή μας.
 
«Θα υπάρξει νέο υπουργικό συμβούλιο, σίγουρα τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι».