Η Ρωσία συνέχισε να επιτίθεται σε βασικές υποδομές στην Ουκρανία με πυραυλικές επιθέσεις την Τρίτη. Εν μέσω προειδοποιήσεων από τον ΟΗΕ και ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ ότι η Μόσχα μπορεί να διαπράττει έγκλημα πολέμου με τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα επίθεση σε μη στρατιωτικούς στόχους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματά της συνέχισαν να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές μεγάλης εμβέλειας στην ενεργειακή και στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες της G7 καταδίκασαν τις πιο πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία «με τον πιο έντονο τρόπο» και υποσχέθηκαν να σταθούν δίπλα στο Κίεβο για όσο χρόνο χρειαστεί.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ζήτησε από τους ηγέτες της G7 να προμηθεύσουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας και μια διεθνή αποστολή παρακολούθησης στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, περιέγραψε τις επιθέσεις της Ρωσίας ως «μια βαθιά αλλαγή στη φύση αυτού του πολέμου». Κατά τη διάρκεια των επιδρομών της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες, πύραυλοι κρουζ και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν βροχή σε πάρκα, παιδικές χαρές, σταθμούς παραγωγής ενέργειας και άλλους πολιτικούς στόχους.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένας «ορθολογικός ηθοποιός που έχει υπολογίσει σημαντικά λάθος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε απόσπασμα συνέντευξης στο CNN που μεταδόθηκε την Τρίτη.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι ανέσυραν τα πτώματα δεκάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και ενός μωρού ενός έτους, για να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Λίμαν και το Σβιατοχίρσκ, δύο πρόσφατα απελευθερωμένες πόλεις στο ανατολικό Ντόνετσκ. περιοχή.