«Τσουνάμι» καταγγελιών στην Ελλάδα για κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ένας μετά τον άλλο ηθοποιοί καταγγέλλουν δημόσια συναδέλφους ενώ τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας λαμβάνουν πλέον σοβαρή τροπή, αφού αρχίζουν εισαγγελικές έρευνες.

Ήδη οι εισαγγελικές αρχές θα αρχίσουν να ερευνούν όλες τις σχετικές καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, προκειμένου να αποδώσουν ευθύνες για τυχόν ποινικά αδικήματα, που δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.'

Δείτε εδώ: Σοκ στην Ελλάδα: Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού - σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου

Για τον λόγο αυτό έχει κληθεί και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του και τα οποία αφορούν σε πρώτη φάση έναν από τους γνωστούς ηθοποιούς-σκηνοθέτες που έχουν ήδη καταμηνυθεί. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ θα κληθεί να καταθέσει επίσης και τις καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, οι οποίες αφορούν σε αδικήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατέθεσε μήνυση κατά του ηθοποιού-σκηνοθέτη και τον κατηγορεί για βιασμό και αποπλάνηση πριν από 25 χρόνια.

Έπεσε θύμα βιασμού στην ηλικία των 15 ετών, πίστεψε πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα του άνοιγε τις πόρτες για το όνειρό του στην ηθοποιία. 

Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεχόταν τις διεστραμμένες ορέξεις του θεατράνθρωπου, που γνώρισε μετά το τέλος μιας παράστασης του σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. H μήνυση του σπάει ένα ακόμη απόστημα στο ελληνικό metoo, που συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα το χώρο του θεάματος.

Με πληροφορίες από skai.gr/protothema.gr

Διαβάστε επίσης: