Εφησυχαστικός εμφανίζεται ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας, Δημήτρης Παπανικολάου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε Σαντορίνη και Αμοργό.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται ακάθεκτη στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τις 8 το πρωί στη Σαντορίνη, έχουν σημειωθεί πέντε σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ.

Μάλιστα λίγο μετά τις 00:30 το βράδυ της Δευτέρας, καταγράφηκε νέος ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική. «Η μείωση της σεισμικής δραστηριότητας ήταν αναμενόμενη στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας και δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία», ανέφερε από την πλευρά του για το φαινόμενο ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας μιλώντας στο Live News νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης για το φαινόμενο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ρήγμα της Ανύδρου μπορεί να δώσει σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ωστόσο καθησύχασε τους κατοίκους σημειώνοντας πως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει σενάριο στο οποίο να υπάρχει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ.

«Για μένα ήταν σαφές η κάποια φαινομενική ηρεμία με μεγέθη κάτω από 5 Ρίχτερ από την περασμένη Τετάρτη μέχρι χθες. Ήταν μέσα στις φυσιολογικές διακυμάνσεις μία δραστηριότητα που είναι της τάξεως του 5. Είναι μία συνεχής δραστηριότητα που ενεργοποιεί πολλά ρήγματα στην περιοχή μικρού έως μετρίου μεγέθους. Το ρήγμα της Ανύδρου μπορεί να δώσει 6 Ρίχτερ και οι σεισμοί που έχουμε τώρα το περικυκλώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς πόσο θα κρατήσει το φαινόμενο απάντησε πως «εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά», συμπληρώνοντας πως μπορεί να κρατήσει για πολλές εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστάθηκε παλιρροιογράφος στη βορειοανατολική ακτή της Σαντορίνης

Πηγή: LIFO