Τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα των 19ων βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς, σχολίασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός εισαγωγικά ήθελε να κάνει μια διάκριση μεταξύ των απόψεων του κ. Σαμαρά.

Όπως, ανέφερε είναι σεβαστές οι απόψεις του. «Να υπενθυμίσω ότι ήταν ο άνθρωπος που συναντήθηκε με τον κ.Ερντογάν, επί διακυβέρνησης του γινόντουσαν και διερευνητικές επαφές».

Συμπλήρωσε ότι «διαπιστώνω ότι υπάρχουν εξαιρετικά ακραίες φωνές στην Ελλάδα από κόμματα που υπάρχουν δεξιότερα της ΝΔ και από ΜΜΕ τα οποία κατηγορούν εμένα και τον ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης ότι είμαστε μειοδότες.. γιατί συζητούμε με την Τουρκία;»

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς από MFA: Μαγειρεύονται λύσεις άδικες για Κύπρο..είναι θέμα συνείδησης

Ακόμη, ανέφερε «Πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν εμείς υπερασπιζόμασταν τα σύνορα στον Έβρο; Όταν επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, όταν υπογράφαμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο δημιουργώντας κυριαρχικά δικαιώματα. Πού ήταν όλοι αυτοί όταν αγοράζαμε της Belharra, τα Rafale, όταν βάζαμε τις παραγγελίες για τα F35».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «έχω μιλήσει και στο παρελθόν για πατριώτες της φακής. Σήμερα η Ελλάδα είναι σε θέση να συζητά με την Τουρκία πολιτισμένα. Είναι σε θέση πολύ πιο ισχυρή από το 2019. Ούτε ξεπουλάμε, ούτε προδίδουμε. Η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά ιστορικά αυτή την ακραία ρητορική που δεν κομίζει καμιά εναλλακτική στο τραπέζι».

Τόνισε ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να συνομιλεί με τον κ. Ερντογάν. «Συνομίλησα έξι φορές μαζί του. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Τέλος, ανέφερε ότι «έδωσα αυτή την πιο εκτεταμένη απάντηση προς όλους αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο πατριώτες απ’ ότι είμαστε όλοι εμείς. Υποψιάζομαι ότι σε μια πραγματική κρίση θα ήταν οι πρώτοι που θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια».