Τραγική εξέλιξη παίρνει η φωτιά που καίει από χθες στην περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας καθώς σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν δύο απανθρακωμένες σοροί κοντά στο χωριό Ελληνικό στην περιοχή όπου κινούνταν οι δύο άνδρες που αγνοούνται από το βράδυ της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστο αν οι σοροί ανήκουν στον 35χρονο και τον 40χρονο που πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν και δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχει δοθεί μέχρι στιγμής εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών. Το νεότερο μήνυμα του 112 στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας καλούσε τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο -Αγνοούνται δύο άνδρες

Σύμφωνα με αναφορές, αργά χθες το βράδυ οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό Ελληνικό και υπάρχουν πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια, ενώ λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων ο πυκνός καπνός από την πύρινη κόλαση έχει φτάσει μέχρι την Κόρινθο.

Επίσης ανακοινώθηκε απο τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πως σήμερα τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν κλειστά.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Το βράδυ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα ,ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο για συντονισμό των εναέριων μέσων. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας.

Στις 05:07 τα ξημερώματα της Δευτέρας ηχήσε πάλι το 112 αυτή τη φορά καλώντας τους κατοίκους της περιοχής στον Πύργο Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Ουσιαστικά ήταν η ίδια προειδοποίηση με αυτή στις 6 το απογευμα της Κυριακής, ωστόσο ο άνεμος γύρισε τη φωτιά πάλι προς τον Πύργο Κορινθίας γι αυτό βγήκε ξανά ανακοίνωση.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα