Ιωάννα Παλιοσπύρου 4 χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ήρθε και έδεσε»  μιλώντας για την εμπειρία της αλλά και για τη ζωής της σήμερα. 

Αρχικά ερωτηθείσα που βρήκε όλη αυτή τη δύναμη απάντησε ότι «αυτή είναι πάντα η πρώτη ερώτηση που μου κάνει κάποιος όταν με γνωρίζει. Η απάντηση είναι λίγο πολυσύνθετη δεν είναι ένα πράγμα, δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και πάντα πας βήμα-βήμα κάθε φορά και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε δύναμη μέσα μας, και αυτό που λέω πάντα είναι μακάρι ποτέ να μην χρειαστεί να την ανακαλύψουμε. Γιατί αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας και τα βιώματα που έχουμε αποκτήσει μεγαλώνοντας. Όλα νομίζω καταλήγουνε σε μια τεράστια αγκαλιά που μου έχει δοθεί από τον κόσμο και σε αυτή τη θετική ενέργεια που έχω εισπράξει. 

«Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι ο στόχος μου είναι να ξεχάσω, δεν είναι αυτός, εγώ δεν θέλω να ξεχάσω θέλω να συνεχίσω να ζω με αυτές τις εικόνες και αναμνήσεις και να συνυπάρχω χωρίς να με πονάει. Θέλω να το κουβαλάω γιατί είναι ένα βίωμα μου. Δεν είναι να το διαγράψω από τη μνήμη μου. Θέλω να είναι εκεί πέρα και να βρίσκω τα θετικά μέσα από αυτό. Ο σκοπός μου είναι αυτός. Να μην με εμποδίζει από αυτά που θέλω να κάνω στη ζωή μου». 

Όπως εξήγησε «όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά γεγονότα υπάρχουν δύο επιλογές, η μια είναι να σκληρύνεις και η άλλη να μαλακώσεις, σίγουρα δεν μπορείς να μείνεις ο ίδιος άνθρωπος. Πιστεύω ότι έχω μαλακώσει και χαίρομαι πολύ που τα έχω καταφέρει και πήγα προς αυτόν τον δρόμο. Η γιατρός μου από τα πρώτα πράγματα που μου είπε είναι ότι πρέπει να ξανασταθείς στα πόδια σου». 

Αναφερόμενη στην δράστρια της επίθεσης και στην καταδίκη της, είπε: «Δεν ξέρω τι είδους τιμωρία θα μπορούσε να με ικανοποιήσει ηθικά. Νομικά έχει έρθει η καλύτερη δυνατή τιμωρία που θα μπορούσε. Ηθικά όμως δεν νομίζω ότι με ικανοποιεί. Είναι 15 χρόνια φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι θα είναι εκτίσημα τα 3/5. Δηλαδή 5-6 χρόνια. Δεν θέλω να υπάρχει γύρω μου, να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με μία τέτοια ενέργεια και με έναν τέτοιο άνθρωπο. Δεν θέλω να είναι στο οπτικό μου πεδίο και να ασχολούμαι με έναν τέτοιον άνθρωπο γιατί νομίζω ότι θα μου κάνει κακό στη ψυχή μου». 

Στην ερώτηση πόσα χειρουργεία έχει κάνει είπε «έχω σταματήσει να μετράω αλλά είναι περίπου 25. Όταν έχεις ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα όταν εσύ δεν πιστεύεις στον εαυτό σου λες ότι αυτοί οι άνθρωποι κάτι ξέρουν. Δεν έχω καταφέρει μέχρι και σήμερα να συνειδητοποιήσω 100% την επιρροή που έχω σε κάποιους ανθρώπους.  Είναι τόσο όμορφο και τόσο συγκινητικό […] Είναι ο μόνος λόγος που μπορώ να δικαιολογήσω στο μυαλό μου που λέω ‘δεν πειράζει που συνέβη αυτό’… Αυτό με παρηγορεί στο μυαλό μου και με κάνει να παλέψω την αδικία και τον θυμό μου», εξομολογήθηκε. 

Μιλώντας για τις ημέρες που ακολούθησαν μετά και αν έβλεπε εφιάλτες απάντησε ότι «τα όνειρα που παραδόξως ήταν όμορφα, γιατί είχα ανάγκη να ονειρεύομαι αυτό που μου έλειπε στην πραγματική ζωή. Η πραγματικότητα που βίωνα στο νοσοκομείο ήταν εφιαλτική τα όνειρα μου ήταν ταξίδια και πάρτι. Κάπως είχα αντιστρέψει την πραγματικότητα με τα όνειρα. Όταν ξυπνούσα στο νοσοκομείο έλεγα ‘μη φοβάσαι, θα περάσει’ και ότι θα περιμένω να νυχτώσει για να ξυπνήσω στην πραγματικότητα που ήθελα εγώ», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. 

«Οι στιγμές που πονάς σωματικά είναι εφιαλτικές. Όμως ο αγώνας είναι στον ψυχικό κόσμο. Αυτό είναι το δύσκολο σήμερα […] Τα όνειρα μου αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με τα θέματα της υγείας… Όλο αυτό θέλει μία συντήρηση μέσα στον χρόνο, τα μοσχεύματα θέλουν μία συντήρηση για να μπορούν να επιβιώνουν… Όλο μου το άγχος είναι τα θέματα της υγείας». 

Κλείνοντας είπε ότι «το κοινό της Κύπρου το έχω μες στην καρδιά μου… τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντα νιώθω την αγάπη και τη στήριξη και φυσικά υπάρχει και από εμένα το ίδιο συναίσθημα». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο πιο κάτω βίντεο: