Aπάντηση στους Τούρκους έδωσε το πρωί της Δευτέρας (22/7) ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά το μήνυμα τους που ανέφερε ότι μπορεί να έρθουν σε μία νύχτα.

Μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος για τις προκλητικές δηλώσεις κατά Δένδια από Ερντογάν, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε αρχικά ότι το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης ανέβασε σκαλοπάτια την Ελλάδα αυτό ενοχλεί την Τουρκία. Το καινούργιο κόλπο, όπως είπε, του Ερντογάν είναι να προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ο κ. Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ενόλχησε. 

«Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε. Είναι ο γείτονάς μας.  Μας αρέσει δεν μας αρέσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραχωρούμε οποιοδήποτε εθνικό δικαίωμα. Ο Μητσοτάκης δεν έχει παραχωρήσει κανένα δικαίωμα στην Τουρκία».

Διαβάστε επίσης: Γεραπετρίτης: Η τουρκική πλευρά έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή

Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως με την αγορά F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί, με Vιber και διεθνείς συμμαχίες γινόμαστε πιο ισχυρί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε με ένα tweet αλλά όταν ο άλλος αντιλαμβάνεται ότι δεν είμαστε του χεριού του.Όταν ακούω αυτά θα 'έρθουμε ξαφνικά μια νυκτα', με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μόνο εμείς μπορεί να πάμε ξαφνικά μια  νύχτα στην Άγκυρα. Εμείς δεν θάλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Πως θα έρθει; Mε τα σαπάκια που έχει;»

Eρωτηθείς για το Κυπριακό και αν μπήκε τα προηγούμενα χρόνια στο ράφι, είπε πως είναι το ζητημα στην κορυφή της αντζέντας Ελλάδας-Τουρκίας.

Αν δεν λυθεί το Κυπριακό με διάλογο, πώς θα λυθεί. Αν λες δεν θέλω να κάνω διάλογο με Τουρκία για Κυπριακό τότε λες θέλω να κάνω πόλεμο. Υπάρχει άλλος τρόπος; ;Ή θα κάνεις διάλογο ή θα κάνεις πόλεμο;. Δεν χάθηκε καμία ευκαρία στο Κυπριακό. 

 

 

Ολόκληρη συνέντευξη εδώ: 

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Ή θα κάνεις διάλογο με την Τουρκία ή θα κάνεις πόλεμο».